Впливові американці закликали Сенат якнайшвидше затвердити допомогу Україні

Впливові американці закликали Сенат якнайшвидше затвердити допомогу Україні

Укрінформ
Впливові активісти у США, які підтримують нашу країну та об’єдналися у Трансатлантичну цільову групу з питань України (TTFU), звернулися із закликом до верхньої палати Конгресу прискорити ухвалення пакета допомоги Україні на 40 млрд доларів.

Про це йдеться у відкритому листі до законодавців, розміщеному на офіційній сторінці TTFU, передає Укрінформ.

«Трансатлантична цільова група з питань України закликає Конгрес США негайно прийняти двопартійний пакет надзвичайної допомоги Україні в оборонній, економічній та гуманітарній сферах», - наголошується в листі.

Читайте також: ЄС до 20 травня надасть Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 мільйонів

Активісти привітали запит президента Байдена до Конгресу виділити 33 млрд дол., а також рішення конгресменів збільшити пакет підтримки України до майже 40 млрд дол., ухвалене під час голосування 10 травня.

«Ми наполегливо закликаємо Сенат США ухвалити пакет з фінансуванням допомоги Україні якнайшвидше, враховуючи нагальні проблеми, які долають українці, а також зростання економічних, безпекових і гуманітарних потреб на місцях», - зазначається в листі.

Читайте також: США допомагатимуть Україні, поки війна не припиниться - Держдеп

При цьому наголошується, що новий транш комплексної допомоги США «має вирішальне значення для подолання поточної масштабної агресії рф проти України».

«Підтримка й допомога США мають ключове значення для припинення кампанії геноциду москви, яка прагне не лише знищити Українську державу з її економікою, а й ліквідувати Україну як націю та українців як народ», - наголошується в листі.

Читайте також: $40 мільярдів для України: Зеленський подякував Палаті представників США за схвалення закону

Крім того, збільшення допомоги США має важливе значення, щоби завадити поширенню спотворених імперських амбіцій путіна за межами України, підкреслюється в документі.

Як повідомляв Укрінформ, пізно ввечері 10 травня Палата представників США ухвалила масштабний законопроєкт щодо виділення допомоги Україні та відповіді на війну путіна проти української нації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-