Блінкен цього тижня поїде до Європи, де говоритиме про Україну

Блінкен цього тижня поїде до Європи, де говоритиме про Україну

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен цього тижня здійснить візити до Німеччини й Франції, де візьме участь у міністерських зустрічах НАТО і ЄС з метою обговорення, зокрема, подальшої відповіді на війну рф в Україні, а також економічного процвітання.

Про це повідомили в четвер у Державному департаменті США, передає Укрінформ.

«14 травня держсекретар вирушить до Берліна, щоб узяти участь у неформальній зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн НАТО, де члени Альянсу й партнери обговорять свою єдину відповідь на жорстоку війну росії проти України, а також майбутній саміт лідерів у Мадриді», - йдеться в повідомленні.

Планується, що союзники ухвалять нову стратегічну концепцію НАТО, щоби керувати роботою Альянсу протягом наступного десятиліття.

Читайте також: Кулеба обговорив із Блінкеном нові санкції проти рф та розблокування експорту продовольства

У неділю, 15 травня, держсекретар США вирушить до Парижа для участі в другій міністерській зустрічі у форматі Торговельно-технологічної ради США-ЄС. Відбудеться зустріч із лідерами Європейського Союзу для обговорення підходів у сферах торгівлі, технологій та інновацій з метою досягнення кращих умов для економічного процвітання.

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня Держдепартамент США заявив, що глава американської дипломатії Ентоні Блінкен захворів на COVID-19. Однак це не завадило його активним зусиллям на підтримку України – він продовжував проводити телефонні переговори з міжнародними лідерами, а також оприлюднювати заяви з позицією США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-