Кулеба побачив позитивні зміни у позиції Німеччини щодо України

Кулеба побачив позитивні зміни у позиції Німеччини щодо України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба побачив позитивні зміни в курсі керівництва Німеччини, яка наразі перетворилася на лідера в питанні допомоги нашій державі в Європі.

Про це він заявив у четвер в ефірі німецького телеканалу ARD, передає Укрінформ.

«Ми бачимо, що наразі Німеччина перебрала на себе провідну роль, і ми щиро вдячні за це», - сказав Кулеба, додавши, що Німеччина стоїть поруч з Україною в ці важкі часи.

Він зазначив, що останнім часом помітно змінилася позиція, зокрема, канцлера ФРН Олафа Шольца. Раніше керівництво Німеччини, нагадав український міністр, з обережністю ставилося до санкцій і поставок зброї для ЗСУ.

Читайте також: Київ чекає на візит президента і канцлера Німеччини

Говорячи про «напруженість» у відносинах між двома державами через відмову прийняти з візитом у Києві президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра всередині квітня, український міністр закликав не драматизувати ситуацію.

Телефонну розмову Президента Україна Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца Кулеба назвав «теплою і конструктивною». У її ході, серед іншого, обговорювалося питання подальших санкцій проти рф, повідомив глава МЗС.

Читайте також: Джонсон закликав світ не повторювати помилки 2014 року у відносинах з путіним

Кулеба наголосив, що під час зустрічей з німецькими політиками в Берліні цими днями обговорює питання підтримки Німеччиною надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС у червні цього року. Дипломат підкреслив, що жодним чином не йдеться про миттєве прийняття нашої держави в Євросоюз, але важливо зарезервувати місце для України в ЄС.

Після переговорів у Берліні в четвер Кулеба в другій половині дня 12 травня візьме участь як гість у зустрічі міністрів закордонних справ G7, на яку його запросила німецька колега Анналена Бербок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-