Київ чекає на візит президента і канцлера Німеччини

Київ чекає на візит президента і канцлера Німеччини

Укрінформ
Україна відзначає посилення динаміки відносин з Німеччиною та очікує на візит німецьких лідерів до Києва.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Окремо хочу підкреслити посилення динаміки наших відносин з Німеччиною. У Президента (Володимира Зеленського - ред.) відбулася телефонна розмова з Президентом Штайнмаєром, після цього Президент України прийняв у Києві президентку Бундестагу, прийняв міністра закордонних справ, і вчора відбулася телефонна розмова з Федеральним канцлером Шольцом. Це надзвичайно важливо», - сказав Сибіга.

За його словами, з німецькими партнерами є чітке розуміння спільних інтересів та спільні оцінки викликів, які наразі стоять і перед Європою, і перед Україною.

Читайте також: Шольц задоволений діалогом з Києвом після владнання ситуації зі Штайнмаєром

«Ми чітко розуміємо алгоритм взаємодії, і ми очікуємо подальших візитів німецьких лідерів – і президента, і канцлера до Києва», - поінформував заступник керівника ОП.

Як повідомлялося, у середині квітня федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр мав намір відвідати Київ разом із президентами країн Балтії та Польщі, але, за його словами, дістав сигнал про небажаність такого візиту з боку офіційного Києва.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту Федерального президента Німеччини в Україну.

Зеленський 5 травня обговорив із Штайнмаєром ситуацію на фронті та в Маріуполі і назвав розмову конструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-