Стефанчук сподівається, що Нідерланди підтримають надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Стефанчук сподівається, що Нідерланди підтримають надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук подякував Королівству Нідерландів за допомогу Україні та висловив сподівання на підтримку у наданні нашій країні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Про це повідомляє секретаріат Голови ВР, передає Укрінформ.

Як зазначається, на засіданні парламенту виступив із відеозверненням Прем’єр-міністр Королівства Нідерландів Марк Рютте. Своєю чергою Голова ВР подякував за підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України з боку нідерландського народу, а також за надання фінансової, гуманітарної та військової допомоги.

«Зокрема, варто відзначити прийняття вашою країною рішення про постачання Україні легкої та важкої зброї, рішучу та цілеспрямовану позицію Нідерландів щодо санкційного тиску на рф, надання вами допомоги багатьом тисячам українцям, які змушені були рятуватися від війни за кордоном. Ми бачимо реальні дії вашої країни, і вони звучать голосніше, ніж будь-які слова», — зазначив спікер.

Він наголосив, що набуття повноправного членства України в ЄС є стратегічним курсом держави і послідовним прагненням українського народу.

«Щиро сподіваємось на підтримку Королівства Нідерландів і вашого уряду у наданні Україні статусу кандидата на членство в ЄС», — сказав Стефанчук.

Читайте також: Україна заслужила бути в Євросоюзі — Зеленський

Як повідомлялося, 9 травня Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

18 квітня Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Президент підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Фото: rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-