В ОП пояснили, чому не можна назвати конкретний час вступу України до Євросоюзу

В ОП пояснили, чому не можна назвати конкретний час вступу України до Євросоюзу

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква заявив, що вступ України до Європейського Союзу передбачає певну процедуру, і назвати конкретну дату наразі неможливо.

Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми йдемо етапами. Є процедура вступу будь-якої країни до Європейського Союзу, ми ж не перші, хто вступає у ЄС", - сказав Жовква.

За його словами, на нинішньому етапі Україна передала дві частини опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

"Уряд зробив свою роботу достойно. Президент України передав другу вагому частину… Зараз м’яч на боці Європейської комісії. Їм потрібен час. Ми ставимо терміни до кінця травня і кажемо: "Ми працюємо швидко та просимо вас працювати швидко". Далі - статус кандидата під час засідання Європейської ради, на яке ми очікуємо у червні. А потім будемо говорити, бо далі розпочнуться переговори. І зараз сказати, в який день, місяць чи рік це відбудеться, не зможе ніхто. Бо ми ще навіть не розпочали ці переговори", - наголосив заступник керівника ОП.

Читайте також: Заявку України про статус кандидата на вступ до ЄС розглянуть у червні – Мішель

За його словами, нині жодна держава не виступає проти європейської інтеграції України. Більше того, 9 травня голова Бундестагу Бербель Бас висловила сподівання, що процес вступу України до ЄС не триватиме десятиліття, а міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина наполягає на повному членстві України в ЄС.

"Тут абсолютно позитивна тенденція, тому будемо надалі її посилювати", - зауважив Жовква.

Як повідомлялося, 9 травня Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Читайте також: Україна має поєднати повоєнну відбудову і вступ до ЄС – Клімкін

18 квітня Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину опитувальника. Раніше українській стороні його особисто передала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-