Уряд ініціював вихід України з низки угод за участю держав-учасниць СНД

Уряд ініціював вихід України з низки угод за участю держав-учасниць СНД

Укрінформ
Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді проєкти законів, які ініціюють вихід України з угод за участю держав — учасниць СНД через невідповідність їх євроінтеграційній політиці нашої країни.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Телеграмі, передає Укрінформ.

Зокрема, зареєстровано проєкт закону про вихід України з Угоди про підтримку і розвиток малого підприємництва в державах — учасницях СНД (реєстр. №0147).

«Угодою передбачено положення щодо сприяння встановленню і розвитку ділових контактів між суб’єктами малого підприємництва держав – учасниць СНД; надання допомоги у створенні міждержавної та національних інфраструктур для підтримки малого підприємництва тощо», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна виходить ще з однієї угоди СНД

Як зазначив Мельничук, ця Угода є застарілою, її положення не відповідають сучасному стану торговельно-економічних відносин між Україною та державами – учасницями СНД та актуальній євроінтеграційній політиці України, а окремі норми, передбачені у Додатку до Угоди, можуть суперечити національним інтересам України.

Також 10 травня був зареєстрований проєкт закону про вихід України з Конвенції про транснаціональні корпорації (реєстр. №0148), яка була розроблена з метою розвитку виробничої кооперації між підприємствами держав – учасниць СНД та укладалась на період переходу до економічних ринкових відносин. Підкреслюється, що Конвенція не відповідає сучасному стану торговельно-економічних відносин між державами, а також актуальній євроінтеграційній політиці України. Відтак, проєктом Закону пропонується вийти з Конвенції.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-