Україна виходить ще з однієї угоди СНД

Україна виходить ще з однієї угоди СНД

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив проєкт закону “Про вихід з Угоди про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав — учасниць Співдружності Незалежних Держав у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 роківˮ.

Ріішення прийнято на засіданні уряду 23 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що подальша участь у такій Угоді є недоцільною з огляду на збройну агресію Російської Федерації проти України.

Угода про увічнення памяті про мужність і героїзм народів держав - учасниць СНД у Великій Вітчизняній війні була вчинена 3 вересня 2011 року у м. Душанбе та ратифікована із застереженням законом України від 18 квітня 2013 року.

Читайте також: Україна вийшла з Антитерористичного центру СНД

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 лютого ухвалила Закон «Про вихід з деяких міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав». Документом передбачений вихід України з Угоди про Правила визначення походження товарів країн, що розвиваються, при наданні тарифних преференцій у межах Загальної системи преференцій, яку ВР ратифікувала у 2002 році, а також із Протоколу про внесення змін і доповнень до Правил визначення походження товарів (ратифікований парламентом у 2004 році).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-