Ядерний шантаж рф слід винести на Генасамблею ООН - ексглава МЗС Британії

Ядерний шантаж рф слід винести на Генасамблею ООН - ексглава МЗС Британії

Укрінформ
Необхідно серйозно розглянути ініціативу винесення на Генеральну Асамблею ООН загроз росії щодо застосування ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це в коментарі агентству Guildhall заявив член Палати Лордів британського парламенту, ексміністр закордонних справ Великої Британії Девід Оуен.

За його словами, пропозиція винести загрози росії про застосування ядерної зброї на Генеральну Асамблею ООН заслуговують на «серйозний розгляд».

Ексміністр роз'яснив, що політика щодо застосування або незастосування ядерної зброї проводиться урядами самостійно і реалізується після секретних консультацій з урядами союзників по НАТО, зокрема двох інших ядерних держав – Франції та США.

Читайте також: Шольц сказав про «урок 8 травня» та назвав переможця цієї війни

Лорд Оуен заявив, що такий підхід стосується і публічних заяв у Раді Безпеки та на Генеральній Асамблеї ООН, також він застосовується у питаннях тактики голосувань та узгодження текстів резолюцій.

Як повідомлялося, російські високопосадовці неодноразово заявляли про ймовірність застосування росією ядерної зброї у війні проти України. Зокрема, глава мзс рф сергій лавров заявив, що ризик ядерної війни є "реальним" і що таку небезпеку не можна недооцінювати.

Читайте також: Зеленський: росія використовує проти світу ядерний шантаж, бо відчуває безкарність

Президент України Володимир Зеленський припустив, що ядерний шантаж рф походить від відчуття москвою почуття безкарності та невіри в те, що міжнародне співтовариство здатне притягнути до відповідальності за військові злочини тих, хто прикривається силою ядерної держави.

Фото з сайту Guildhall

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-