Зеленський: росія використовує проти світу ядерний шантаж, бо відчуває безкарність

Зеленський: росія використовує проти світу ядерний шантаж, бо відчуває безкарність

Укрінформ
російська федерація відчуває безкарність, тому шантажує світ ядерною зброєю.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час виступу перед фахівцями Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави підкреслив, що вперше за багато десятиліть ядерний шантаж застосовується так відверто. Зокрема, російські державні пропагандисти на своїх медіаресурсах вираховують, скільки часу потрібно, щоб ядерні ракети вдарили по столицях Європи, розповідають, як підірвати ядерні заряди в океані, щоб радіоактивною хвилею "змило все на Британських островах", готують інфографіки, хизуються, що рф може перетворити будь-яку державу на «ядерний попіл».

«Чому це відбувається? Це відчуття безкарності. Вони звикли, що business as usual завжди повертався у відносини всіх держав із росією. І навіть зараз у Європі є політики, які не соромляться зв'язків із російською державою після всього, що армія росії наробила в Україні», - наголосив Зеленський.

За його словами, росія зневажає всі міжнародні конвенції, всю систему міжнародного права, права людини, а також непорушність кордонів, цілісність держав у Європі. На думку Президента, так відбувається, бо керівництво рф не вірить, що міжнародна спільнота здатна притягти до відповідальності за воєнні злочини тих, хто прикривається силою ядерної держави.

Читайте також: Зеленський не виключає можливість застосування росією ядерної зброї проти України

Як повідомлялося, російські високопосадовці неодноразово заявляли про ймовірність застосування росією ядерної зброї у війні проти України.

Зокрема, раніше глава мзс рф сергій лавров заявив, що ризик ядерної війни є "реальним" і що таку небезпеку не можна недооцінювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-