Зеленський не виключає можливість застосування росією ядерної зброї проти України

Зеленський не виключає можливість застосування росією ядерної зброї проти України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський не виключає варіант застосування російською федерацією ядерної зброї у війні проти України.

Про це він заявив в інтерв’ю грецькому виданню EPT News, передає кореспондент Укрінформу.

"Коли в російських ЗМІ час від часу з'являються дуже відкриті сигнали щодо застосування ядерної зброї (про що одна група політиків каже, а інша група каже, що росія ніколи не буде застосовувати ядерну зброю), виникає дуже багато запитань. Виникає багато ризиків. Я вважаю, що на сьогодні після застосування забороненої зброї, наприклад фосфорних бомб, які застосовувалися по центру міста Харкова – по Площі Свободи... Так само всі ці заборонені бомби застосовувалися по Маріуполю, по півдню нашої держави, по Запорізькій області, по Донецькій області, по Луганській області. Усе це застосовувалося, хоча це заборонено. Це говорить про те, що росія може використовувати й іншу заборонену зброю", – сказав глава Української держави.

Як повідомлялося, російські високопосадовці неодноразово заявляли про ймовірність застосування росією ядерної зброї у війні проти України.

Читайте також: Якщо росія застосує ядерну зброю, вона вже ніколи не оговтаєтьсяНуланд

Зокрема, раніше глава мзс рф сергій лавров заявив, що ризик ядерної війни є "реальним" і що таку небезпеку не можна недооцінювати.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-