Україна зробила ще один важливий крок на шляху до ЄС - Президент

Україна зробила ще один важливий крок на шляху до ЄС - Президент

Укрінформ
Україна сьогодні зробила ще один важливий крок на шляху до вступу в Євросоюз.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми зробили ще один крок, дуже важливий, а не просто формальний крок на нашому шляху в ЄС. Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнити кожна країна, що прагне бути частиною ЄС. Зазвичай на це витрачаються місяці, але ми зробили це за лічені тижні. Це документ, який містить тисячі сторінок", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що мав розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, під час якої висловив вдячність від імені всього українського народу за підтримку нашої країни та за увагу до наших потреб. За словами Президента, вони чудово усвідомлюють, що це війна не тільки за нашу свободу, а й за свободу всіх європейців.

Читайте також: ЄС варто відмовитися від принципу консенсусу у ключових політичних питаннях – фон дер Ляєн

Зеленський додав, що розраховує у червні отримати позитивну відповідь щодо набуття Україною статусу кандидата у члени ЄС.

Як повідомлялося, 9 травня президент Європейської ради Шарль Мішель відвідав Одесу. У межах візиту він зустрівся з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Разом вони завітали до одеського порту.

Цього ж дня Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Читайте також: Боррель запропонував використати валютні резерви рф на відновлення України

18 квітня Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-