Глава Євроради Шарль Мішель прибув до Одеси

Глава Євроради Шарль Мішель прибув до Одеси

Фото
Укрінформ
Глава Європейської ради Шарль Мішель прибув до Одеси.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі, зазначивши, що поговорив із лідером Євроради по відеозв’язку.

"Поспілкувався з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, який відвідав Одесу. Важливо не допустити продовольчої кризи у світі, спричиненої агресивними діями росії. Необхідно вжити негайних заходів задля розблокування українських портів для експорту пшениці", – зазначив Зеленський.

Читайте також: Делегація Бундестагу приїхала на Одещину

Глава Української держави підкреслив, що цінує сміливу позицію президента Європейської ради та його особисту присутність в Одесі. Він також висловив вдячність за постійну підтримку України з боку ЄС у багатьох сферах.

Шарль Мішель прибув в Одесу разом із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

"Я прибув святкувати День Європи в Одесі. Місті, де Пушкін сказав, що "можна відчути Європу". І де сьогодні український народ захищає свої пам’ятники від куль і ракет і свою свободу від російської агресії. Ви не самотні. ЄС підтримує вас", – написав президент Євроради у Tвіттері.

Мішель та Шмигаль провели зустрічі з очільником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком та мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав надзвичайно потужним сигналом підтримки України візит президента Європейської ради.

"Візит в Україну президента Європейської ради у День Європи — надзвичайно потужний сигнал підтримки. Сьогодні ми з Шарлем Мішелем побували в нашому українському, європейському місті-герої Одесі. Від імені уряду та українців подякував ЄС за безпрецедентну підтримку під час війни", - написав український Прем'єр-міністр у Фейсбуці.

Шмигаль зазначив, що Україна очікує надання їй статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. "Вдячний Шарлю Мішелю особисто за його розуміння й мотивацію цього процесу серед європейських країн", - наголосив він.

Як повідомлялося, росія під час війни проти України блокує українські порти та руйнує виробничу базу, що може призвести до продовольчої кризи в світі.

Фото: Charles Michel, ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-