Делегація Бундестагу приїхала на Одещину

Делегація Бундестагу приїхала на Одещину

Фото
Укрінформ
Очільник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся з віцепрезидентом німецького Бундестагу Катрін Герінг-Екардт.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Одеської ОВА, передає Укрінформ.

Під час зустрічі Герінг-Екардт, яка ознайомлюється безпековою ситуацією в Одесі та області, зазначила, що візит до України, і на Одещину зокрема, для неї дуже важливий.

«Адже я хочу оцінити настрої та ситуацію, що тут панують, і побачити все на власні очі. Я підтримую Україну і вважаю її частиною європейської сім`ї», — наголосила віцепрезидент Бундестагу.

Вона також висловила переконання, що «в інтересах Бундестагу не допустити успіху росії в загарбницькій війні».

Своєю чергою Марченко звернув увагу співрозмовниці на потребу у постачанні озброєння, яке дасть змогу захистити і Україну, і ЄС. Він подякував німецькій стороні за сприяння в гуманітарній допомозі та наголосив на важливості підтримки європейської перспективи України — максимальному спрощенні бюрократичних процедур для якнайшвидшого прийняття рішення щодо вступу України в ЄС.

Читайте також: Україна цінує візит глави Бундестагу саме в День пам'яті та примиренняЗеленський

«Сьогодні вся Україна бореться не тільки за нашу безпеку, а й за фундаментальні цінності вільної Європи. Тому звертаюсь до вас, як представників європейської спільноти, з проханням допомогти нам стати членами ЄС», - сказа очільник Одеської ОВА.

Як повідомлялося, 8 травня до Києва прибула президент німецького Бундестагу Бербель Бас. Вона зустрілася з Президентом Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Разом із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком Бас поклала квіти до могили Невідомого солдата.

Фото: Одеська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-