Стефанчук закликав норвезьких політиків допомогти з протидією російській пропаганді у світі

Стефанчук закликав норвезьких політиків допомогти з протидією російській пропаганді у світі

Фото, відео
Укрінформ
Голова ВР Руслан Стефанчук під час зустрічі з президентом Стортингу Королівства Норвегія Масудом Гарахані та міністром закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт у Києві закликав колег посприяти припиненню панування російської пропаганди у світі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату ВР, зустріч відбулася після відвідування норвезькою делегацією деокупованих населених пунктів Київської області. У цьому зв’язку Стефанчук висловив упевненість, що враження після побаченого ще більше переконали норвезьких парламентаріїв у нелюдяності агресії російської федерації, а також у героїчному спротиві українського народу.

Так, спікер українського парламенту закликав норвезьких колег докласти зусиль до припинення панування російської пропаганди, яка на сьогодні має вплив у світі.

«Ми, українці, знаємо, що таке жахлива російська пропаганда і дезінформація. Інформація інколи вбиває не гірше, ніж зброя. Тому просив би допомогти вас припинити по всьому світу поширення російської брехні та дезінформації: на телебаченні, в інтернеті та в інших засобах інформації», - зауважив Стефанчук.

Окрім цього, він наголосив на необхідності оборонної підтримки України. Зокрема, акцентував на питаннях, пов’язаних із постачанням протикорабельного та протиповітряного озброєння.

Глава українського парламенту також закликав підтримати енергетичний фронт. Стефанчук наголосив, що Україна зацікавлена у співпраці з Норвегією щодо отримання максимальної кількості необхідного газу для наступного опалювального сезону в державі. 

Читайте також: Шмигаль закликав Норвегію допомогти Україні розблокувати морські порти

При цьому, за його словами, Українська держава потребує гуманітарної допомоги та підтримки у фінансовому й економічному секторах.

«Ми маємо зрозуміти одну річ – ми не можемо зупинити війну, яку фінансуємо. І тому, спілкуючись із нашими європейськими колегами, я особливо акцентую на припиненні всіх торговельно-економічних відносин із рф», — констатував Голова ВРУ.

Крім того, Стефанчук закликав норвезьких колег долучатися до відбудови України та, за прикладом інших країн, узяти шефство над відновленням одного з постраждалих регіонів.

Читайте також: Ми маємо допомогти Україні перемогти у цій війні – глава парламенту Норвегії

Він також звернувся до Стортингу Норвегії з проханням підтримати рішення українського парламенту та визнати дії росії геноцидом українського народу. За його словами, звірства рф в Україні мають бути юридично покарані.

У свою чергу президент Стортингу висловив вдячність Голові Верховної Ради України за запрошення. Він зазначив, що був глибоко вражений побаченим у Бучі та Ірпені на Київщині.

«Те, що сталося у Бучі й Ірпені, не повинно відбуватися в Європі у 2022 році. Тому ми тут, щоб передати вам головний сигнал: Норвегія підтримує вас у вашій боротьбі. Україна має перемогти, адже мова йде про майбутнє всієї Європи», - підкреслив Гарахані.

Читайте також: Санкції проти рф та зброя для України: Зеленський зустрівся зі спікером парламенту Норвегії

Водночас міністр Гуйтфельдт зауважила, що Норвегія допомагає Україні гуманітарно, робить внески до програм підтримки держави, бере участь в оборонному проєкті Сполученого Королівства, надсилає зброю. Окрім цього, вона додала, що Норвегія готова долучитися до плану відбудови та відновлення України. У цьому контексті Гуйтфельдт повідомила, що Норвегія наразі шукає оптимальну модель для допомоги у відбудові Української держави.

Як повідомлялося, 8 травня Президент Стортингу Норвегії Масуд Гарахані та міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт перебували у Києві.

Фото: пресслужба Апарату ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-