Ми маємо допомогти Україні перемогти у цій війні – глава парламенту Норвегії

Ми маємо допомогти Україні перемогти у цій війні – глава парламенту Норвегії

Укрінформ
Президент Стортингу Королівства Норвегія Масуд Гарахані заявив, що необхідно допомогти Україні перемогти у цій війні, зупинити російську агресію і насильство.

Про це він сказав під час відвідання Бучі й Ірпеня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Масуд Гаракхані і міністр закордонних справ Королівства Аннікен Гуйтфельдт у супроводі першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Корнієнка побували на місці масового поховання закатованих та вбитих жителів Бучі біля храму святого апостола Андрія Первозваного та всіх святих ПЦУ. Настоятель храму отець Андрій розповів про долі вбитих бучан, гості оглянули у приміщенні храму фотографії, на яких зафіксовані наслідки злочинів російських окупантів.

Читайте також: Шольц сказав про «урок 8 травня» та назвав переможця цієї війни

У Ірпені норвезькі політики поспілкувалися з міським головою Олександром Маркушиним, оглянули зруйновані будівлі, після чого поділися своїми враженнями.

«Сьогодні, 8 травня,ми у Норвегії відзначаємо День відновлення незалежності після окупації під час Другої світової війни, відновлення демократії та свободи. Зараз народ України бореться за ті ж самі цінності, показує неймовірну хоробрість. Ми маємо допомогти Україні перемогти у цій війні, зупинити російську агресію і насильство. Йдеться про те, які цінності ми хочемо бачити у майбутньому в Європі, і ці цінності – свобода, демократія, незалежність», – наголосив Гарахані.

Читайте також: Шмигаль запропонував Норвегії створити спільні реабілітаційні центри для українських військових

У свою чергу Корнієнко зазначив, що сьогодні будуть ще перемовини у Верховній Раді, будуть озвучені прохання до норвезького парламенту, також будуть перемовини міністра закордонних справ з нашими дипломатами.

«Зараз у нас з багатьма парламентами світу є ґрунтовний діалог щодо таких важливих речей, як військова підтримка, санкційна допомога, підтримка щодо обмеження участі російських організацій у міжнародних структурах, гуманітарна допомога. Після таких зустрічей відбуваються своєчасні зрушення у багатьох питаннях», – підкреслив він.

Читайте також: Україна цінує візит глави Бундестагу саме в День пам'яті та примирення – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Президент Стортингу Норвегії Масуд Гарахані, який перебуває в Україні з візитом, обговорили зміцнення безпекової підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-