Єрмак назвав сім країн, які вже погодились бути гарантами безпеки України

Єрмак назвав сім країн, які вже погодились бути гарантами безпеки України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак назвав сім країн, які погодились виступити гарантами безпеки. Водночас Україна також прагне бачити Китай серед країн-гарантів безпеки.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

«У кожної країни є своя історія і політика. Ми на сьогодні можемо сказати, що хотіли б серед гарантів бачити і Китай, і Індію, і, можливо, інші країни. Але це залежить від позиції цих країн. Поки ми публічно з боку Китаю не чули про їх готовність до такої розмови. Контакти, безумовно, є», - зазначив він.

Єрмак розраховує, що, можливо, коли з'явиться вже драфт документа про безпекові гарантії, тоді Китай може включитися.

Читайте також: Єрмак назвав головних стратегічних партнерів України

«Китай – серйозний гравець на міжнародній арені, у нас найбільший товарообіг із ним, і я вважаю, і для Китаю, і для України це було б важливо. Але це буде позиція суверенної держави», - підкреслив керівник ОП.

Він зазначив, що багато зі стратегічних партнерів уже заявили про те, що вони готові і хочуть бути гарантами, а саме - США, Великобританія, Франція, Німеччина, Туреччина, Польща, Італія, багато інших.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 16 квітня заявив, що підсумковий документ про завершення розв’язаної росією війни проти України може складатися з двох частин – договору про гарантії безпеки для України і окремого двостороннього договору між Україною і рф.

Читайте також: Єрмак переконаний, що у присутності України в ЄС та НАТО зацікавлені всі сторони

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-