Єрмак переконаний, що у присутності України в ЄС та НАТО зацікавлені всі сторони

Єрмак переконаний, що у присутності України в ЄС та НАТО зацікавлені всі сторони

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що після того, як українські воїни продемонстрували ефективність у протистоянні російській агресії, є обопільна зацікавленість у присутності України в НАТО та Європейському Союзі.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

«Після того, що показали наші воїни, що показала наша країна, я взагалі глибоко переконаний, що сьогодні зацікавленість в тому, щоб Україна була і в НАТО, і в ЄС, обопільна, це і їх, і наш інтерес. Тому що сьогодні ми показали, що можна вже 72 дні протистояти одній з найбільших армій світу, не будучи членом жодного військового союзу», - сказав Єрмак.

Читайте також: Єрмак обговорив із президентом Фонду підтримки демократії Вілсоном допомогу США

Він підкреслив, що почувши риторику з боку НАТО щодо Фінляндії, Швеції, виявилося, що може бути і по-іншому у питанні вступу в Альянс.

«Тому якщо завтра, післязавтра вчасно ми отримаємо пропозицію, яка буде в інтересах безпеки і майбутнього нашої країни... Ми відкриті до різних пропозицій», - додав очільник ОП.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський висловив думку, що нинішньої війни росії проти України могло б не бути або вона розгорталася б інакше, якби Україна була членом НАТО.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-