Зеленський обговорив з главами МЗС країн Балтії підтримку України й санкції проти рф

Зеленський обговорив з главами МЗС країн Балтії підтримку України й санкції проти рф

Фото, відео
Укрінформ
Країни Балтії від самого початку повномасштабного вторгнення росії підтримали Україну як зброєю, так і дипломатичними зусиллями.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з міністрами закордонних справ Естонської Республіки Евою-Марією Лійметс, Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом та Литовської Республіки Габріелюсом Ландсбергісом, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ви - наші найближчі та найнадійніші друзі, тому що ви першими підтримали Україну із самого початку цієї війни, із самого початку загрози з боку російської федерації. Підтримали нас як зброєю, так і вашими діями щодо дипломатії. Ваші люди, населення нас підтримало в усіх аспектах та в усіх напрямах», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Естонія, Латвія та Литва є найкращими адвокатами України як у Європейському Союзі, так і загалом у світі.

«Дякую за цю зустріч, за підтримку України, за цей сигнал для наших людей», – зауважив глава держави, звертаючись до міністрів.

Читайте також: Міністри внутрішніх справ Польщі та країн Балтії відвідали Гостомель

Зі свого боку, очільники МЗС країн Балтії наголосили на підтримці євроінтеграційних прагнень нашої держави.

За даними ОП, вони запропонували надати допомогу Україні у відновленні об’єктів соціальної інфраструктури, зруйнованих унаслідок війни, зокрема шкіл та дитячих садків.

Окрему увагу під час зустрічі приділили важливості посилення санкційного тиску з боку ЄС та всієї міжнародної спільноти на російську федерацію. Зеленський відзначив лідерську роль країн Балтії в цьому напрямі.

«Украй важливо не лише посилювати санкційний тиск, а й зберігати цілісність санкцій. Вони повинні бути максимально ефективними. Не маємо давати агресору змоги їх уникати та продовжувати фінансувати злочинну війну проти України» - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, міністри внутрішніх справ України, Естонії, Латвії, Литви та Польщі 5 травня відвідали Гостомель і підписали спільну декларацію щодо взаємодії та допомоги Україні з подолання наслідків російської воєнної агресії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-