Міністри внутрішніх справ Польщі та країн Балтії відвідали Гостомель

Міністри внутрішніх справ Польщі та країн Балтії відвідали Гостомель

Фото
Укрінформ
Міністри внутрішніх справ України, Естонії, Латвії, Литви та Польщі підписали спільну декларацію щодо взаємодії та допомоги Україні з подолання наслідків російської воєнної агресії.

Як передає кореспондент Укрінформу, церемонія підписання відбулася у четвер, 5 травня, в гостомельському аеропорту «Антонов».

Декларація передбачає взаємодію правоохоронних відомств п’яти країн у ряді питань системи МВС.

«Наша спільна декларація передбачає співпрацю: з питання розслідування воєнних злочинів російських військовослужбовців; можливості допомоги у потребах органів МВС України, які напряму співпрацюють з відповідними службами країн Європи; з питань гуманітарного розмінування, де будуть залучатися міжнародні команди, що допомагатимуть в розмінуванні понад 300 тисяч квадратних кілометрів української землі; питання захисту українських біженців за кордоном, особливо дітей; прийняття поранених та можлива реабілітація наших військовослужбовців; питання відновлення інфраструктури наших поліцейських відділів, відділів рятувальних служб, прикордонної служби», - сказав міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

Міністри оглянули наслідки руйнувань гостомельського аеропорту, знищену «Мрію» – найбільший літак у світі, поспілкувалися з бійцями Нацгвардії, які у перший день російської агресії відбивали ворожий напад.

Також міністри внутрішніх справ Естонії, Латвії, Литви та Польщі взяли участь у нагородженні працівників системи МВС України.

Зокрема, Монастирський вручив державні та відомчі нагороди працівникам Національної поліції, прикордонної служби, Національної гвардії, рятувальникам.

Читайте також: Штурмував Гостомельський аеропорт: з дна Київського моря підняли вертоліт рф

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища. Загарбники розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України. Бойові втрати росії від початку повномасштабного вторгнення в Україні становлять орієнтовно 24 700 військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-