Шмигаль приїхав у Варшаву, де проходить донорська конференція на підтримку України

Шмигаль приїхав у Варшаву, де проходить донорська конференція на підтримку України

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль перебуває з робочим візитом у Варшаві, де проходить міжнародна донорська конференція на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду повідомив у Телеграмі.

"Продовжуємо роботу на дипломатичному фронті. Сьогодні працюємо в Польщі, де проходить Міжнародна донорська конференція на підтримку України", - написав Шмигаль.

Він додав, що провів зустріч із прем’єр-міністеркою Ісландії Катрін Якобсдоттір, під час якої обговорили наслідки війни росії не лише для України, а й для всього світу.

"Слідом за енергетичною і міграційною кризами росія створює нову загрозу — світову продовольчу кризу. Країна-терорист продовжує блокувати Чорноморські порти, блокуючи експортні можливості України та створюючи глобальний виклик для всього цивілізованого світу", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив з прем'єром Португалії військову й фінансову допомогу

На зустрічі він також наголосив на необхідності продовження та посилення санкційного тиску.

"Світова спільнота має бути об'єднана як ніколи, щоб тиснути на росію та змусити її зупинити блокаду українських портів. Зупинити продовольчий світовий тероризм", - наголосив глава уряду.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з головою ХДС Німеччини – говорили про зброю та санкції

Прем’єр-міністерка Ісландії Катрін Якобсдоттір висловила рішучу підтримку Україні та наголосила на важливості продовження надання гуманітарної, фінансової допомоги нашій державі та продовження санкційного тиску проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-