Зеленський обговорив з генсеком ООН евакуацію цивільних з «Азовсталі»

Зеленський обговорив з генсеком ООН евакуацію цивільних з «Азовсталі»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський у розмові з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем попросив сприяти в евакуації з комбінату "Азовсталь" поранених.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Зазначається, що Президент провів телефонну розмову з Гутеррешем, під час якої обговорили перший етап евакуації цивільних з "Азовсталі" та подальшу співпрацю в цьому напрямку.

Зеленський поінформував Гутерреша про успішне проведення першого етапу, під час якого з "Азовсталі" вдалося вивезти 121 людину, та висловив сподівання на успішне продовження евакуаційної операції.

Глава держави висловив подяку особисто генеральному секретарю ООН за його зусилля з евакуації українських громадян з "Азовсталі". Він звернувся до Гутерреша з проханням сприяти у вивезенні з "Азовсталі" усіх поранених.

Читайте також: Зв’язок з «Азовом» є, війська рф уже на «Азовсталі» – Арахамія

"Під загрозою – життя людей, які залишаються там. Для нас важливий кожен і кожна. Просимо вашого сприяння у їх порятунку»", – сказав Зеленський.

Президент України подякував ООН та Міжнародному комітету Червоного Хреста, які продемонстрували можливість досягнення прогресу в найскладніших гуманітарних кризах.

"Про роль ООН та МКЧХ у цьому дізнався весь світ. Це продемонструвало, що міжнародні організації можуть бути дієвими", – зазначив глава держави.

Читайте також: «Штурм не припинявся ні на день»: у РНБО заявляють, що шойгу бреше про Маріуполь

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", Нацгвардії, морські піхотинці та мотострільці.

За даними віцепрем’єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, з "Азовсталі" евакуювали 156 осіб, кількасот людей ще залишаються на території підприємства, зокрема понад 40 тяжкопоранених військових.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-