Зв’язок з «Азовом» є, війська рф уже на «Азовсталі» – Арахамія

Зв’язок з «Азовом» є, війська рф уже на «Азовсталі» – Арахамія

Укрінформ
Станом на вечір 4 травня, українська влада має зв’язок із захисниками Маріуполя, що перебувають на території заводу «Азовсталь», а війська росії вже на території підприємства.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у коментарі Радіо Свобода голова делегації України на переговорах з росією, народний депутат і голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Другий день тривають спроби штурму заводу. Російські війська на території «Азовсталі» перебувають уже», – зазначив Арахамія з посиланням на слова командира полку «Азов».

Подробиць він не навів.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що в Маріуполі російські війська за підтримки авіації відновили наступ в окремих районах з метою взяття під контроль території заводу "Азовсталь". Досі - безуспішно.

Читайте також: Оборонці «Азовсталі» виконують історичну місію – Міноборони

Як повідомлялось, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що провести військову операцію в Маріуполі наразі неможливо, бо Україна не має в достатній кількості важкого озброєння та бронетехніки.

За даними віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наразі з "Азовсталі" евакуювали 156 людей, кількасот людей ще залишаються на території підприємства, зокрема понад 40 тяжкопоранених військових.

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу «Азовсталі» у Маріуполі не стосується військових та поранених, бо Організація Об‘єднаних Націй, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

Читайте також: Кадри штурму «Азовсталі» потрапили в мережу

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота та мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-