Ворог за підтримки авіації не може взяти під контроль «Азовсталь»

Ворог за підтримки авіації не може взяти під контроль «Азовсталь»

Дані Генштабу
Укрінформ
У Маріуполі російські війська за підтримки авіації відновили наступ в окремих районах з метою взяття під контроль території заводу Азовсталь. На даний момент - безуспішно.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

«Триває блокування та спроби знищення наших підрозділів в районі “Азовсталі” у Маріуполі. В окремих районах, за підтримки авіації, ворог поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу. Успіху не має», - йдеться у повідомленні.

За оперативною інформацією, станом на 18:00 4 травня, противник продовжує ведення наступальних дій у Східній операційній зоні.

«Командування російських військ намагається наростити темпи наступу на сході України з метою виходу на адміністративні межі Луганської та Донецької областей, а також розвинути наступ на Запорізькому та Криворізькому напрямках», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Армії рф не вдається просунутися вглиб України - Міноборони

Для цього противник намагається завдавати втрат підрозділам Сил оборони, проводить перегрупування та посилення своїх військ, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

Також ворог активізував ракетно-бомбові ударів з метою руйнування транспортної інфраструктури України.

На Слобожанському напрямку діє угруповання противника у складі підрозділів 6-ої загальновійськової армії Західного військового округу, 41-ої загальновійськової армії Центрального військового округу, берегових військ балтійського та північного флотів. Тривають авіаційні удари та артобстріли по Харкову.

Російські загарбники у Валуйському районі Бєлгородської області розгорнули допоміжний пункт управління 36-ої загальновійськової армії Східного військового округу.

У Генштабі ЗСУ зазначають, що для посилення угруповання військ ворог здійснює переміщення особового складу з території Бєлгородської області.

Читайте також: росія намагається посилити наступ на сході України – Міноборони

На Ізюмському напрямку противник намагається перехопити ініціативу та проводить наступальні дії у напрямку Ізюм - Барвінкове. З цією метою ворог веде артилерійські обстріли позицій українських військ у районах населених пунктів Грушуваха, Нова Дмитрівка та Курулька.

Крім того, противник зосередив до 40 одиниць ударних і транспортних вертольотів Мі-24 та Мі-8 на території Бєлгородської області поблизу державного кордону України.

На Донецькому напрямку ворог веде наступ на населені пункти Лиман, Оріхове, Попасна, Велика Новосілка, Гуляйполе, Комишуваха та Оріхів.

Протягом дня на Лиманському напрямку противник здійснював безуспішні спроби закріпитись у населеному пункті Олександрівка.

На Сєвєродонецькому напрямку загарбники вели наступ у напрямку населеного пункту Воєводівка, успіху не мали.

На Попаснянському напрямку ворог намагався розширити контроль над населеним пунктом Оріхове, успіху не має.

Зазначається, що з метою сковування дій підрозділів сил оборони противник обстрілює позиції українських військ практично уздовж усієї лінії зіткнення. Завдає авіаційні удари у районах населених пунктів Авдіївка, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Краматорськ і Гуляйполе.

Читайте також: Зв'язок із захисниками Маріуполя на «Азовсталі» зник – мер

На Новопавлівському напрямку загарбники здійснили спробу штурму населеного пункту Новосілка. Ворог зазнав втрат і відступив.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 4 травня ліквідували близько 24 500 (+300) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-