Армії рф не вдається просунутися вглиб України - Міноборони

Армії рф не вдається просунутися вглиб України - Міноборони

Укрінформ
Армія рф намагається наступати на певних напрямках, точаться запеклі бої, однак Збройні сили України чинять потужний опір.

Про це в телеефірі сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні ситуація вбачається такою, що вони (російські війська - ред.) намагаються оточити наші Об’єднані сили на території Донецької та Луганської областей і, таким чином, більше захопити території. Але їм наразі це не вдається, тому що ЗСУ чинять потужний опір. Зараз тривають запеклі бої, тому що росіяни намагаються наступати, Збройні сили їх зупиняють. Сьогодні це декілька напрямків: і Харківщину обстрілюють, і Херсонщину, і Донецьку, Луганську області, Запорізьку. Водночас росіянам не вдається просунутися вглиб території. Вони намагаються тимчасово десь закріпитись, просуватись уперед, але стикаються із серйозним опором ЗСУ», - заявила Маляр.

Читайте також: росія намагається посилити наступ на сході України – Міноборони

Відповідаючи на запитання щодо можливої дати завершення війни, заступниця міністра наголосила, що однозначних прогнозів бути не може, адже ситуація змінюється щогодини.

«Будь-хто, хто говорить дуже точні прогнози в цій ситуації, не може бути до кінця коректним. Тому що тут не може бути однозначних прогнозів. Можуть бути варіанти, тому що ситуація розвивається динамічно, і кожна із сторін на сьогодні реагує на ситуацію, що склалася саме зараз, і вона може не збігатися з планами, які були», - наголосила Маляр.

За її словами, плани росіян про швидку перемогу ЗСУ зламали, тож ворог їх постійно змінює.

Читайте також: Зараз путін використовує логіку непередбачуваності – Міноборони

Заступниця міністра оборони запевнила, що ЗСУ, військово-політичне керівництво держави роблять "усе можливе і неможливе, щоб завершити цю війну перемогою якнайшвидше".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-