Україна разом з Молдовою і ЄС намагатиметься стримати ескалацію у Придністров’ї – Кулеба

Україна разом з Молдовою і ЄС намагатиметься стримати ескалацію у Придністров’ї – Кулеба

Укрінформ
Україна разом з Молдовою і всією Європою стримуватиме ескалацію у Придністров’ї, аби не допустити створення там росією ще одного фронту.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з данським колегою Єппе Кофодом брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що Україна буде і надалі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність Молдови і співпрацюватиме з нею у цьому напрямку «навіть попри те, що, будемо відверті, ми очікували кращої реакції Молдови на наші запити про підтримку на початку російського вторгнення».

Читайте також: Ворог готує провокації в Одесі, намагаючись втягнути і жителів Придністров

«Молдові не потрібен ще один фронт у Придністров’ї, Україні цей фронт не потрібен, я переконаний, що Європі він теж не потрібен. Тому будемо спільно стримувати ескалацію і тримати ситуацію під контролем», - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, за даними британського видання The Times, яке посилається на джерела в українській розвідці, існує "низка індикаторів", які вказують про підготовку росією найближчим часом нападу на Молдову.

Читайте також: Україна посилює охорону придністровської ділянки кордону з Молдовою

Зокрема, українська розвідка фіксує певну активність на аеродромі Тирасполя. Джерела стверджують, що росія планує здійснити висадку повітряного десанту на транспортних літаках Іл-76 і гелікоптерах у Придністров’ї, що летітимуть з окупованого Криму. Одночасно у Кишиневі планується організувати заколоти та протести.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-