Україна посилює охорону придністровської ділянки кордону з Молдовою

Україна посилює охорону придністровської ділянки кордону з Молдовою

Укрінформ
Ситуація на кордоні з Молдовою на придністровському сегменті залишається напруженою.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Напруженою залишається ситуація на кордоні з Молдовою на придністровському сегменті. Не виключається, що, як і територію білорусі, ворог може використовувати цей напрямок для подальшої ескалації. Однак і на кордоні з білоруссю і на напрямку придністров'я разом з усіма Силами оборони України вживаються всі необхідні заходи для посилення цих ділянок та враховується вся інформація, що може вплинути на захист кордону», - наголосив Демченко, додавши, що пункти пропуску на придністровському сегменті кордону з Молдовою, на кордоні з білоруссю як і на кордоні з росією рішенням уряду України закриті. В них українські прикордонники не здійснюють заходів з оформлення та пропуску громадян.

Читайте також: У невизнаному Придністров'ї оголосили воєнні збори – розвідка

Інформуючи про ситуацію на кордоні з країнами ЄС та Молдови, речник повідомив, що загалом з 24 лютого державний кордон в обох напрямках перетнули понад 5 млн осіб, з яких на виїзд з України – 3 млн 885 тисяч осіб. На в’їзд прослідувало понад 1 млн громадян України.

Також він повідомив, що продовжують фіксуватись випадки порушення державного кордону поза пунктами пропуску громадянами України. Так, 24 лютого затримано понад 2 300 осіб. Також зберігаються спроби виїхати з України за підробленими документами через пункти пропуску. Таких випадків зафіксовано 550.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-