Питання зняття санкцій з рф не може обговорюватися до кінця війни – Зеленський

Питання зняття санкцій з рф не може обговорюватися до кінця війни – Зеленський

Укрінформ
Питання зняття міжнародних санкцій з російської федерації не може обговорюватися до закінчення війни.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив в інтерв’ю грецькому виданню EPT News, коментуючи заяву міністра закордонних справ рф сергія лаврова щодо обговорення між москвою та Києвом зняття санкцій з держави-агресорки, передає кореспондент Укрінформу. 

"Мені ця інформація невідома, про яку сказав міністр закордонних справ російської федерації. Точно в тих чи інших домовленостях, яких ще не відбулося, точно, про ті домовленості, про які говорили групи, представники української і російської делегацій, питання зняття санкцій не порушувалося і не може бути порушено", – сказав глава Української держави.

Зеленський пояснив, що санкції на російську федерацію накладалися від початку збройної агресії проти України – з 2014 року. У цьому контексті він дорікнув міжнародній спільноті у тому, що санкційний тиск був недостатньо потужним. На його думку, це дозволило росії розпочати повномасштабне вторгнення в Україну.

Читайте також: В ОП стверджують, що зняття санкцій на переговорах з росією не обговорюється

Водночас він підкреслив, що як у 2014 році, так і зараз потужні санкції на рф накладають за вбивства, окупацію та незаконне вторгнення, тому, поки війна триває, питання зняття обмежень не може порушуватися.

Як повідомлялося, очільник міністерства закордонних справ російської федерації заявив, що москва нібито обговорює з Києвом серед іншого скасування антиросійських санкцій та статус російської мови в Україні. Своєю чергою, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав такі заяви фантазіями російського урядовця.

Читайте також: Зеленський пояснив, як для нього виглядає перемога

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-