Вступ до ЄС: Україна планує відповісти на другу частину опитувальника до кінця тижня

Вступ до ЄС: Україна планує відповісти на другу частину опитувальника до кінця тижня

Укрінформ
Україна планує до кінця наступного тижня завершити роботу над другою частиною опитувальника щодо оцінки відповідності українського законодавства актам права ЄС для отримання статусу кандидата на вступ.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінфрму.

«Та частина документів, яку ми передали, вже опрацьована Європейським Союзом, додаткових питань до переданих матеріалів немає, робота була оцінена достатньо високо… Ті реформи, які там описані, ми робили разом з нашими партнерами, тому цю частину роботи ми вже закрили і готуємося до кінця наступного тижня завершити всю роботу над тим, щоб передати Європейському Союзу книгу нашої державності повністю», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Членство в ЄС: у Єврокомісії відзначили роботу України над опитувальником

Як повідомлялося, 18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Читайте також: Чехія і Польща наполягатимуть на наданні Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 18 квітня зазначила, що Україна вже отримала другу частину опитувальника, і урядова команда докладе всіх зусиль для якнайшвидшого заповнення і цієї частини, що охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

Президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-