Генеральний секретар ООН відвідав Бородянку

Генеральний секретар ООН відвідав Бородянку

Фото
Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш відвідав постраждалу від російських загарбників Бородянку на Київщині.

Про це повідомив у Твітері Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні, передає Укрінформ.

"Я уявляю свою сім'ю в одному з цих будинків, тепер зруйнованих і чорних. Я бачу, як мої онучки в паніці втікають. Війна в жодному разі не може бути прийнятною у ХХІ столітті", - сказав Гуттереш під час відвідання Бородянки.

Фото: PAP
Фото: PAP

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до України після відвідування Москви, де зустрівся з главою кремля володимиром путіним.

Читайте також: Комісія ООН розслідуватиме в Україні всі порушення гуманітарного права

Після зустрічі путіна та Гутерреша речник Генсека ООН сказав, що путін нібито погодився на залучення структур ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільних із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Гутерреш запропонував створити гуманітарну контактну групу у складі представників росії, України та ООН «для пошуку можливостей відкриття безпечних коридорів із локальним припиненням бойових дій, а також для гарантії того, що вони справді ефективні».

Фото: EFE
Фото: EFE

27 квітня прессекретар президента росії дмитро пєсков спростував інформацію ООН про домовленість із рф про спільну з МКЧХ участь в евакуації мирних жителів з «Азовсталі».

Раніше в Туреччині неодноразово заявляли про готовність надати кораблі для евакуації жителів Маріуполя, а також доставити на них гуманітарний вантаж. 26 квітня президент Ердоган Туреччини говорив з Генсеком ООН телефоном і наголосив на важливості припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів, безпечної евакуації , а також знову запропонував провести зустріч президентів України та рф у Стамбулі.

Фото: EFE
Фото: EFE

Відповідно до резолюцій Генасамблеї ООН вторгнення росії в Україну кваліфікується як грубе порушення Статуту ООН та міжнародного права. Документи закликають росію негайно припинити бойові дії та вивести війська з України.

Фото: Twitter, @OCHA_Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-