Генсек ООН прибув до України

Генсек ООН прибув до України

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до України після відвідування Москви, де він зустрівся з главою кремля володимиром путіним.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Twitter.

«Я прибув в Україну після візиту до Москви», - написав Гутерреш.

За його словами, ООН продовжить свою роботу щодо розширення гуманітарної підтримки та забезпечення евакуації мирного населення із зон конфлікту.

«Чим швидше закінчиться ця війна, тим краще – для України, росії та світу», - зазначив генсек ООН.

У четвер Гутерреш проведе переговори з Президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Читайте також: Генсек ООН обговорив з Ердоганом результати зустрічі з путіним

Як повідомляв Укрінформ, вчора після зустрічі путіна та Гутерреша речник генсека ООН сказав, що путін нібито погодився на залучення структур ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільного населення із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Гутерреш запропонував створити гуманітарну контактну групу у складі представників росії, України та ООН «для пошуку можливостей відкриття безпечних коридорів із локальним припиненням бойових дій, а також для гарантії того, що вони справді ефективні».

Сьогодні, 27 квітня, прессекретар президента росії дмитро пєсков спростував інформацію ООН про домовленість із рф про спільну з Міжнародним комітетом Червоного Хреста участь в евакуації мирних жителів із маріупольської «Азовсталі».

Раніше в Туреччині неодноразово заявляли про готовність надати кораблі для евакуації жителів Маріуполя, а також доставити на них гуманітарний вантаж. Вчора, до зустрічі генсека ООН з путіним, президент Ердоган говорив з останнім телефоном. В ході розмови Ердоган наголосив на важливості припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів, безпечної евакуації та знову запропонував провести зустріч президентів України та рф у Стамбулі.

Відповідно до резолюцій Генасамблеї ООН вторгнення росії в Україну кваліфікується як грубе порушення Статуту ООН та міжнародного права. Документи закликають росію негайно припинити бойові дії та вивести війська з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-