Генсек ООН обговорив з Ердоганом результати зустрічі з путіним

Генсек ООН обговорив з Ердоганом результати зустрічі з путіним

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш обговорили результати вчорашньої зустрічі з путіним у москві.

Про це повідомляє директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі Генеральний секретар ООН Гутерреш поінформував президента Ердогана про його контакти з президентом росії ролодимиром рутіним у москві», - йдеться у повідомленні.

Деталі розмови не розкриваються.

Як повідомляв Укрінформ, вчора після зустрічі путіна та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша речник Генсека ООН сказав, що путін, нібито, погодився на залучення структур ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільного населення із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Гутерреш запропонував створити гуманітарну контактну групу у складі представників росії, України та ООН «для пошуку можливостей відкриття безпечних коридорів із локальним припиненням бойових дій, а також для гарантії того, що вони справді ефективні».

Сьогодні прессекретар президента росії дмитро пєсков спростував інформацію ООН про домовленість із рф про спільну з Міжнародним комітетом Червоного Хреста участь в евакуації мирних жителів із маріупольської «Азовсталі».

Читайте також: Денісова закликала генсека ООН вжити заходів для допомоги пораненим та медперсоналу у Маріуполі

Раніше в Туреччині неодноразово заявляли про готовність надати кораблі для евакуації жителів Маріуполя, а також доставити на них гуманітарний вантаж. Вчора, до зустрічі Генсека ООН з путіним, президент Ердоган говорив з останнім телефоном. В ході розмови Ердоган наголосив на важливості припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів, безпечної евакуації та знову запропонував провести зустріч президентів України та рф у Стамбулі.

Відповідно до резолюцій Генасамблеї ООН вторгнення росії в Україну кваліфікується як грубе порушення Статуту ООН та міжнародного права. Документи закликають росію негайно припинити бойові дії та вивести війська з України.

Фото: İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-