План Єрмака-Макфола закладає основу четвертої стадії санкцій - Кулеба

План Єрмака-Макфола закладає основу четвертої стадії санкцій - Кулеба

Укрінформ
План міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола закладає основу четвертої стадії санкцій проти рф, які мають запроваджуватися безжально, системно і швидко.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Глава МЗС зауважив, що хронологічно стадій введення санкцій проти рф було три, і зараз почалася четверта.

На першій стадії у листопаді 2021 року Україна вийшла з пропозицією трирівневого пакету стримування росії. Під час другої стадії, 24 лютого, були миттєво застосовані заздалегідь розроблені санкції, було “дотиснуте” відключення російських банків від SWIFT.

Третю стадію охарактеризувало викриття масштабів звірств у Бучі та інших селищах Київщини. Тоді один з глав МЗС західноєвропейської країни-члена G7 сказав Кулебі: “Тепер у нас немає жодних табу щодо санкцій”.

Кулеба наголосив, що ця фраза має стати принципом дій всіх країни Євросоюзу та G7 та що запровадження санкцій має стати плановим, щоб вони були всеосяжними, і остаточно задушили російську економіку.

Глава МЗС зауважив, що для запровадження цих обмежень група фахівців на чолі з главою Офісу Президента Андрієм Єрмаком та колишнім послом США в рф Майклом Макфолом провела ґрунтовну роботу, зібравши детальний протокольний план доведення санкційного тиску до максимуму.

Відтак план Єрмака-Макфола закладає основу четвертої стадії, на якій санкції мають запроваджуватися безжально, системно і швидко.

«Жодних напівсанкцій, жодних довгих списків винятків з санкцій. Потрібні ембарго на нафту та газ, блокування банків, вихід іноземного бізнесу з росії, персональні санкції проти російських політиків та чиновників тощо. Тільки повний тиск до перемоги України, Європи та світу», - акцентував міністр.

Читайте також: Швейцарія запровадила нові санкції проти росії й білорусі

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня міжнародна експертна група Єрмака-Макфола презентувала План дій щодо посилення санкційного тиску на російську федерацію.

27 квітня Єрмак провів онлайн-зустріч з очільниками дипломатичних установ іноземних держав в Україні, присвячену питанню продовження ефективної санкційної політики проти російської федерації. Під час спілкування Єрмак презентував послам План дій щодо посилення санкцій проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-