Швейцарія запровадила нові санкції проти росії й білорусі

Швейцарія запровадила нові санкції проти росії й білорусі

Укрінформ
Уряд Швейцарії схвалив нові санкції проти білорусі та росії за агресію проти України, таким чином приєднавшись до останнього пакету ЄС проти москви й мінська.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Державного секретаріату Швейцарії з економіки (SECO).

«Своїм рішенням від 27 квітня Швейцарія впроваджує нові заходи, ухвалені ЄС 8 квітня з огляду на триваючу військову агресію росії проти України», - заявили у відомстві.

Нові обмежувальні заходи включають заборону на імпорт вугілля, а також деревини, цементу, морепродуктів та ікри. Крім того, запроваджується заборона на експорт товарів, які можуть допомогти зміцнити промислові потужності росії (наприклад, промислових роботів або певну хімічну продукцію).

Нові обмеження стосуються і фінансового сектора. Будь-яка підтримка російських компаній, що перебувають у державній власності, забороняється.

Крім того, трасти більше не можуть бути зареєстровані в Швейцарії для фізичних чи юридичних осіб, які проживають в росії. Різні послуги для таких трастів також забороняються.

Влада Швейцарії заявила, що заборона експорту банкнот і продаж цінних паперів громадянам білорусі, резидентам або юридичним особам нині також поширюється на всі офіційні валюти країн-членів ЄС, а не лише євро або швейцарські франки.

Нові обмежувальні заходи набувають чинності сьогодні, 27 квітня, о 19:00 за київським часом.

Читайте також: Канада запровадила санкції проти 203 представників «л/днр»

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Європейський Союз запровадив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження агресії.

11 квітня Європейська комісія вже розпочала роботу над шостим пакетом санкцій проти російської федерації, включаючи обмеження на експорт російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-