Загроза з боку рф не зникне, як і необхідність зміцнювати енергетичну та продовольчу безпеку – Шмигаль

Загроза з боку рф не зникне, як і необхідність зміцнювати енергетичну та продовольчу безпеку – Шмигаль

Укрінформ
Найближчим часом загроза з боку росії повністю не зникне, як і необхідність зміцнювати військову, енергетичну та продовольчу безпеку України.

Про це йдеться у колонці Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля для видання The Economist, переклад якої оприлюднено на Урядовому порталі.

«Ми також розуміємо, що найближчим часом загроза з боку росії повністю не зникне, як і необхідність зміцнювати нашу військову, енергетичну та продовольчу безпеку. Ці три галузі, безумовно, будуть пріоритетними для нашого уряду», - зазначив Шмигаль.

Він навів дані Світового банку, за якими наші військові витрати у 2020 році становили понад 4% ВВП. Ця цифра значно зросте, адже уряд планує збільшити державні інвестиції у військово-промисловий комплекс та надати спеціальну допомогу приватним оборонним компаніям для збільшення виробництва зброї як для українських військових, так і для експорту.

«Ми не просто хочемо відбудовувати дороги, мости чи водопроводи. Ми плануємо побудувати абсолютно нову економіку. Перш за все це означатиме перебудову застарілих державних інституцій. За допомогою міжнародного співтовариства Україна сподівається швидко рухатися у напрямку інтеграції із ЄС», - написав Шмигаль.

Читайте також: Відновлення України після війни з рф коштуватиме близько $600 мільярдів – Шмигаль

За його словами, це означає, що наше законодавство буде побудовано на європейських принципах. Україна вже виконала 63% умов Угоди про асоціацію з ЄС та точно може реалізувати решту 37% протягом наступних двох років.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-