Україна чітко знає, яким може бути шлях до завершення війни з росією - Стефанішина

Україна чітко знає, яким може бути шлях до завершення війни з росією - Стефанішина

Укрінформ
Україна вже понад два місяці чинить запеклий спротив неспровокованій агресії росії, і точно знає, що шляхом до завершення цієї війни може бути лише повна та безумовна перемога України, яка буде досягнута за підтримки коаліції демократичних держав світу.

Про це у вівторок під час віртуального виступу на Балканському форумі в Софії заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Повний відеозапис її виступу можна знайти на мультимедійному порталі ЄС.

«Ми відчуваємо, що Європа дійсно стоїть поряд з Україною. Сьогодні 62-й день, як український народ дає героїчну відсіч повномасштабному російському вторгненню. Українці, як нація, є сильними та мужніми людьми. Це ми завжди про себе знали, зараз про це знає весь світ. Зараз ми всі напевно знаємо, яким є шлях для завершення цієї війни. Є лише одна уява щодо цього – безумовна перемога українського народу, української армії та України, як держави, за підтримки демократичної коаліції усього світу», - зазначила Стефанішина.

Читайте також: Міжнародна спільнота має визнати росію державою-спонсором тероризму – Стефанішина

Вона наголосила – будь-які сценарії, що передбачають здачу інтересів України, ніколи не матимуть успіху, оскільки за жодних умов не захистять Україну від подальшої агресії та нової війни.

Стефанішина застерегла Європу від повторення помилок, що були допущені у минулому та врешті-решт призвели до поточної геополітичної кризи. У цьому контексті російське вторгнення в Грузію у 2008 році й в Україну у 2014 році та поточна повномасштабна війна, яку росія розв’язала проти України у 2022 році, переконливо доводять, що спроби та заклики Заходу «не провокувати росію» кремль використовує для подальшої агресії та тотального руйнування всієї архітектури європейської безпеки.

Читайте також: Стефанішина назвала складові для перемоги України у війні з рф

«Де-факто, ми всі маємо визнати, що цей російський наратив (не провокувати росію – ред.) був успішним. Зараз наш досвід, а також приклад Фінляндії та Швеції показують: якщо б Україна приєдналася до НАТО у 2008 році, війна б і не почалася. Ймовірно, навіть війни проти Грузії у такому випадку не сталося б. Це вже є тим фактом, яким ми, на жаль, маємо визнати», - додала Стефанішина.

Як вже повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу з агресором піднявся весь народ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-