Ердоган знову запропонував путіну зустріч із Зеленським у Стамбулі

Ердоган знову запропонував путіну зустріч із Зеленським у Стамбулі

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом рф путіним, в ході якої наголосив на важливості припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів, безпечної евакуації та знову запропонував провести зустріч президентів України та рф у Стамбулі.

Про це повідомили в заяві адміністрації Президента Туреччини, передає власкор Укрінформу.

«Відзначаючи важливість припинення вогню, ефективного функціонування гуманітарних коридорів та безпечної евакуації, президент Ердоган заявив, що Туреччина й надалі робитиме все можливе, щоб зупинити хід подій, який шкодить усім, і встановити міцний мир», - вказується у заяві.

Під час розмови президент Ердоган заявив, що продовження позитивного імпульсу, досягнутого на переговорах у Стамбулі для відкриття шляху до встановлення миру, є спільним інтересом.

Президент Ердоган також повторив свою пропозицію щодо зустрічі президентів України та рф у Стамбулі.

Читайте також: Стамбульський майданчик треба використовувати як інструмент для боротьби з рф – Гармаш

Як повідомляв Укрінформ, у неділю відбулася телефонна розмова президентів України та Туреччини, в ході якої Зеленський наголосив на необхідності негайної евакуації цивільних із Маріуполя. Під час розмови було порушено питання, пов'язані з обороноздатністю України, а також з глобальною харчовою безпекою, яка опинилася під загрозою через блокування судноплавства в Чорному морі.

У понеділок Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш перед поїздками до Києва та москви зустрівся в Анкарі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-