Генсек ООН перед поїздками до Києва та москви зустрівся з Ердоганом

Генсек ООН перед поїздками до Києва та москви зустрівся з Ердоганом

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш перед поїздками до Києва та москви зустрівся в понеділок в Анкарі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку про це повідомив журналістам заступник речника Генсека ООН Фархан Гак.

«Він і президент Ердоган підтвердили, що їхньою спільною метою є якнайшвидше закінчення війни та створення умов для припинення страждань цивільного населення. Вони наголосили на нагальній необхідності ефективного доступу через гуманітарні коридори для евакуації цивільного населення та доставки необхідної допомоги постраждалим громадам», - сказав представник заступник речника.

Читайте також: Генсек ООН має привезти в москву чіткий меседж щодо припинення війни – Блінкен

Зазначається, що під час зустрічі Гутерреш висловив підтримку дипломатичним зусиллям Туреччини у зв'язку з російською війною проти України.

Президент Туреччини та Генсек ООН домовилися підтримувати контакти для подальшої реалізації поточних ініціатив.

Вони також обговорили вплив війни на регіональні та глобальні проблеми, включаючи енергетику, продовольство та фінанси.

Читайте також: Джонсон і Гутерреш обговорили надання гуманітарної допомоги Маріуполю

Як повідомлялося, у вівторок Гутерреш зустрінеться в москві з путіним та міністром закордонних справ росії Лавровим, у четвер – прибуде до Києва, де матиме зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-