Генсек ООН має привезти в москву чіткий меседж щодо припинення війни – Блінкен

Генсек ООН має привезти в москву чіткий меседж щодо припинення війни – Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати очікують, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час візиту до москви і переговорів з володимиром путіним висловить потужний меседж від імені міжнародної спільноти про необхідність негайного припинення війни.

Про це заявив під час спілкування з пресою за результатами візиту в Україну держсекретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

«Я розмовляв з Генеральним секретарем ООН у п’ятницю, він вирушає до Москви на початку цього тижня», - сказав Блінкен.

За його словами, у Вашингтоні очікують, що Гутерреш «привезе дуже потужний і чіткий меседж володимиру путіну, який полягає в необхідності припинити цю війну просто зараз, необхідності припинення вогню; потребі в гуманітарних коридорах, у доступі до допомоги, можливості виходу людей; що росія має припинити свою жорстокість в Україні».

При цьому, Блінкен підкреслив, що Генсек ООН має передати цей «чіткий і прямий меседж» від імені практично всієї міжнародної спільноти.

Читайте також: Джонсон і Гутерреш обговорили надання гуманітарної допомоги Маріуполю

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський на пресконференції 23 квітня розкритикував Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша за рішення відвідати росію перед візитом в Україну і заявив, що Київ очікує від нього стовідсоткової підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-