Стамбульський майданчик треба використовувати як інструмент для боротьби з рф – Гармаш

Стамбульський майданчик треба використовувати як інструмент для боротьби з рф – Гармаш

Укрінформ
Стамбульський перемовний майданчик треба зберігати і використовувати як інструмент інформаційної, дипломатичної і політичної боротьби з російським агресором.

Таку думку висловив журналіст, представник окремих районів Донецької та Луганської областей у складі української делегації у тристоронній контактній групі Сергій Гармаш в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що зараз цей дипломатичний майданчик (у Стамбулі – ред.) треба зберігати і використовувати, тому що це також інструмент інформаційної, дипломатичної і політичної боротьби з агресором. Але мати якісь очікування, що там може вирішитися доля конфлікту, принаймні зараз, не варто», - сказав Гармаш.

У цьому контексті він зауважив, що шанси на дипломатичне врегулювання цієї війни зменшуватимуться, коли ми дізнаватимемося, «скільки Буч у Маріуполі, Попасній та інших українських містах».

На думку журналіста, криваві злочини росіян також залишають мало шансів на зустріч президентів України і рф.

«Я думаю, чим далі, тим менше таких шансів, тому що зустріч з катом українського народу, яким зараз є путін, політично ризикована для нашого президента. І я не бачу на даний момент сенсу для такої зустрічі, тому що путін взагалі не робить ставки на дипломатичний процес», - зауважив член української делегації в ТКГ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив на заході з акредитованими в країні послами, що події в Бучі, Ірпені, Краматорську затьмарили зусилля з мирного врегулювання війни, розпочатої росією проти України. Попри це Туреччина й надалі докладатиме зусиль для продовження переговорів та готова організувати зустріч президентів України та рф.

Президент Володимир Зеленський 16 квітня заявив в інтерв’ю українським онлайн-медіа, що у разі знищення росіянами українських захисників у Маріуполі може бути поставлено крапку на будь-якому форматі переговорів.

28 березня у Стамбулі відбувся черговий раунд переговорів між Україною і російською федерацією.

Читайте також: Ескалація воєнних дій на сході України може вплинути на переговорний процес – Подоляк

24 лютого президент рф володимир путін розпочав новий етап війни проти України, відбулося повномасштабне вторгнення. Збройні сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-