Зеленський: Ми дамо Україні більше можливостей для розвитку, ніж рф - своїй власній державі

Зеленський: Ми дамо Україні більше можливостей для розвитку, ніж рф - своїй власній державі

Укрінформ
Україна створює необхідну базу для відновлення після війни і вже зараз демонструє, що матиме більше можливостей для розвитку, ніж росія дає своїм власним територіям, не говорячи вже про тимчасово окуповані.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Вже зараз, коли війна ще продовжується, ми створюємо необхідну базу для відновлення України. Це міжнародні домовленості різного рівня, це створення спеціальних фондів для відбудови нашої держави. Вже зараз, коли росія ще намагається захопити нашу територію, ми демонструємо, що дамо вільній Україні більше можливостей для розвитку, ніж росія може дати не тільки окупованій частині нашої території, а й своїй власній території, своїй власній державі", - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що зараз Україна максимально прискорює рух в Європейський Союз.

"Вже пройшли історичний момент, важливий етап – з отриманням і заповненням спеціального опитувальника, який надавали кожній державі перед тим, як вони набували статус кандидата у члени ЄС", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: США можуть бути лідером серед майбутніх країн-гарантів безпеки України

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва офіційно передала Президенту Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу першу частину заповненої анкети-опитувальника для отримання нашою державою статусу кандидата на членство в ЄС.

Європейський Союз 5 травня оголосить про початок дії трастового фонду солідарності з Україною.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-