Зеленський: США можуть бути лідером серед майбутніх країн-гарантів безпеки України

Зеленський: США можуть бути лідером серед майбутніх країн-гарантів безпеки України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що Сполучені Штати Америки можуть бути лідером серед майбутніх країн-гарантів безпеки України.

Про це він сказав у відеозверненні, інформуючи про результати зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном, які прибули з візитом до України, передає Укрінформ.

«Продовжили й обговорення питання про безпекові гарантії для України. Впевнений, що Сполучені Штати можуть бути лідером серед майбутніх країн-гарантів безпеки України. Основна мета для нас усіх – зробити Європу і світ безпечнішим після війни, гарантувати, що архітектура безпеки спрацює у випадку будь-яких нових загроз», - сказав Зеленський.

Також він повідомив, що на зустрічі обговорювали фінансову підтримку для України.

«Коли тиранія має колосальний фінансовий ресурс від експорту нафти і газу, питання фінансової підтримки, свободи стає життєво важливою. Почув повне розуміння цієї позиції від американських друзів не тільки в контексті допомоги Україні зараз, у час війни, але і для післявоєнної відбудови», - підкреслив глава Української держави.

Читайте також: ЗСУ стримують атаки російських військ на ключових напрямках – Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський провів зустріч з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном, які прибули з візитом до України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-