ЗСУ стримують атаки російських військ на ключових напрямках – Зеленський

ЗСУ стримують атаки російських військ на ключових напрямках – Зеленський

Відео
Укрінформ
Збройні Сили України стримують атаки російських військ на ключових напрямках, а міцність українських воїнів та достатня кількість зброї є ключовими елементами для вигнання окупантів з нашої землі.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

"Збройні Сили України стримують атаки російських військ на ключових напрямках - в Харківській області - на Ізюмському напрямку, на Донбасі - особливо біля Попасної, в Маріуполі, де продовжується опір захисників міста, у південних районах, де окупанти намагалися перейти у наступ", - сказав Президент.

Він зауважив, що повітряні тривоги сьогодні вранці знову були майже по всій території нашої держави, і росія намагається зламати наш опір.

"росія не полишає спроб зламати наш опір, щоб досягти чого? В окупованих районах або вже настала гуманітарна катастрофа, або залишається дуже мало часу до неї - не вистачає базових продуктів, не вистачає ліків, у людей немає засобів для нормального існування, немає елементарної безпеки, немає всього того. що було до 24 лютого, що було в Донецьку і Луганську до 2014 року, всього того, що ми обов'язково повернемо після звільнення нашої землі", - наголосив Зеленський.

Глава держави також звернув увагу, що Україна продовжує робити все для вигнання загарбників та відновлення миру для всіх наших людей.

"Ключовий елемент цього процесу – міцність Збройних Сил України та наявність достатньої кількості та якості зброї, достатньої кількості та якості боєприпасів", - сказав Президент.

Зеленський зауважив, що допомога Україні була питанням номер один на переговорах із представниками Сполучених Штатів Америки, які 24 квітня прибули у Київ, – Держсекретарем Ентоні Блінкеном і міністром оборони Ллойдом Остіном.

"Наші переговори з ними були достатньо довгими – понад три години – і змістовними. Обнадійливими і, що важливо, результативними", - наголосив Президент.

Читайте також: Повернення дипломатів і $322 мільйони допомоги – про що говорили Блінкен та Остін із Зеленським

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський обговорив із Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном та міністром оборони США Ллойдом Остіном оборонну допомогу та фінансову підтримку України, посилення санкційної політики проти російської федерації, а також гарантії безпеки.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-