Повернення дипломатів і $322 мільйони допомоги – про що говорили Блінкен та Остін із Зеленським

Повернення дипломатів і $322 мільйони допомоги – про що говорили Блінкен та Остін із Зеленським

Фото
Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві анонсували повернення співробітників посольства США в Україну вже на поточному тижні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами чиновника державного департаменту США, спочатку американські дипломати відновлять «денні поїздки» через кордон із Польщі до Львова на цьому тижні, але паралельно також ведеться робота, аби прискорити планування їхнього повернення до Києва.

Також, за словами представника американського відомства, сьогодні президент Джо Байден номінує посла США у Словаччині Бріджет Брінк на посаду глави місії в Україні.

Як зазначається, Блінкен і Остін повідомили Зеленському про нову військову підтримку для України на суму в понад 322 мільйони доларів. Ще майже 400 мільйонів доларів для фінансування військової допомоги підуть 15 іншим країнам з Центральної й Східної Європи та з Балкан.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, сьогодні у понеділок понад 50 українських військовослужбовців повинні завершити своє навчання з використання важкої артилерії (гаубиць).

Читайте також: Штати й надалі допомагатимуть українцям боротися за Батьківщину - Байден

Як повідомляв Укрінформ, учора ввечері радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович заявив, що Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен і міністр оборони США Ллойд Остін прибули до Києва і проводять переговори з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-