Стефанішина у Брюсселі зустрінеться з посадовцями Єврокомісії та депутатами Європарламенту

Стефанішина у Брюсселі зустрінеться з посадовцями Єврокомісії та депутатами Європарламенту

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ході робочого візиту до Брюсселя проведе низку зустрічей із посадовцями Європейської комісії та депутатами Європейського парламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці Офіс віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина перебуває в Брюсселі з робочим візитом.

Передбачено ряд зустрічей із посадовцями Європейської комісії та депутатами Європейського парламенту для узгодження подальших кроків для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС, координації спільних дій у протистоянні російській збройній агресії, а також обговорення заходів для підтримки української економіки, допомоги та захисту українських громадян, які змушені були виїхати на територію ЄС», - йдеться у дописі.

Читайте також: Україна сподівається отримати статус кандидата на вступ до ЄС протягом місяця

Як повідомлялося, 18 квітня Президент України Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС. Цей опитувальник був переданий українській стороні особисто президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня.

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 18 квітня зазначила, що Україна вже отримала другу частину опитувальника, отже, урядова команда докладе всіх зусиль для якнайшвидшого заповнення і цієї частини, що охоплює оцінку відповідності українського законодавства актам права ЄС.

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-