Україна очікує стовідсоткову підтримку від генсека ООН – Зеленський

Україна очікує стовідсоткову підтримку від генсека ООН – Зеленський

Відео
Укрінформ
Україна очікує стовідсоткову підтримку від генерального секретаря Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреша.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо зустрічати генерального секретаря, який приїде до нас. Будемо спілкуватись з ним. Мені здається, ми зробили багато кроків, щоб і його позиція змінилась, і його позиція зміцнилась щодо підтримки України. Ми очікуємо стовідсоткову підтримку від генсека ООН, стовідсоткову. Тому що 100% правда на нашому боці, і війна у нас», - сказав український лідер.

Зеленський наголосив, що генсеку ООН обов’язково потрібно відвідати міста, які були зруйновані внаслідок воєнних дій з боку російської федерації. 

Читайте також: росія відхилила пропозицію Генсека ООН про гуманітарну «тишу» в Україні на Великдень

Президент додав, що всім лідерам держав пропонувалось приїхати до України, щоб зрозуміти, що відбувається, якщо це реально про допомогу, а не про «політичний туризм».

Як повідомлялося, 26 квітня Гутерреш має намір відвідає москву, де планується зустрітися з очільником кремля путіним. Також 28 квітня очікується візит генсека ООН до України.

В Офісі Президента розраховують, що після візитів Гутерреша в росію й Україну відбудуться зрушення на Маріупольському напрямку та в розблокуванні роботи гуманітарних коридорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-