Обговорити оборонні потреби України вже погодилися понад 20 країн - Пентагон

Обговорити оборонні потреби України вже погодилися понад 20 країн - Пентагон

Укрінформ
Участь у зустрічі наступного тижня в німецькому Рамштайні, де розглядатимуть питання оборонних потреб України, вже підтвердили понад два десятки країн, і їх перелік може розширитися.

Про це заявив на пресбрифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«До участі (у зустрічі – ред.) було запрошено близько 40 країн. Відповіді продовжують надходити, але я можу підтвердити, що вже понад 20 запрошених країн погодилися прибути», - розповів представник Пентагону.

Він підкреслив, що захід проходитиме не під егідою НАТО, хоча серед запрошених є й члени Альянсу. Це буде зустріч країн, готових забезпечувати оборонну допомогу Україні як на нинішньому етапі, так і в довгостроковій перспективі.

Читайте також: Рішення щотижня, поставки – щодня: зброя від США та союзників як фактор перемоги

«Одна з речей, на якій міністр (оборони США Ллойд Остін – ред.) хоче зосередитися в вівторок у Рамштайні, це початок дискусії з країнами-однодумицями про довгострокові відносини у сфері оборони, яких потребуватиме Україна надалі», - зауважив Кірбі.

За його словами, на зустрічі також ітиметься про поточний розвиток подій в Україні, про те, які види невідкладної допомоги потрібно забезпечити, і як це може вплинути на ситуацію на полі бою.

Речник Пентагону також підкреслив, що Сполучені Штати роблять усе можливе для забезпечення ЗСУ необхідним обладнанням і озброєнням.

Читайте також: У Пентагоні оголосили вміст нового пакета оборонної допомоги для України

«Ми продовжуємо надавати Україні все, що можемо зараз у плані допомоги, забезпечення та зброї. Це відбувається навіть у цей момент, коли ми спілкуємося тут»,- резюмував офіційний представник оборонного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Пентагон заявив про плани провести наступного вівторка зустріч у німецькому місті Рамштайн за участі представників кількох країн для обговорення як поточних, так і майбутніх оборонних потреб України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-