Україна в ОБСЄ: Попри наказ путіна, війська рф продовжують атакувати «Азовсталь»

Україна в ОБСЄ: Попри наказ путіна, війська рф продовжують атакувати «Азовсталь»

Укрінформ
Російські війська продовжують атакувати "Азовсталь" у Маріуполі попри наказ путіна про припинення обстрілів, що може свідчити або про втрату російським президентом контролю над своєю армією або про його чергову спробу всіх обдурити.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у п’ятницю у Відні.

"Вчора володимир путін заявив про перемогу в Маріуполі. Отже, у мене є запитання. Чому російські військові продовжують атакувати "Азовсталь", незважаючи на чіткий наказ їхнього президента припинити обстріли? Чи означає це, що російський президент втратив контроль над власною армією? Чи ж путін просто хоче нас обдурити, як він це зазвичай робить, щоб відвернути нашу увагу?", - заявив український посол.

Він наголосив, що, незважаючи на розрахунки Кремля, українська армія продовжує воювати у оточеному Маріуполі, зруйнованому потужними бомбардуваннями росії. "володимир путін також назвав дії росії в Маріуполі "успіхом". Цей "успіх" означає зрівняне з землею місто, тисячі вбитих і закатованих мирних жителів. Буквально вчора, відповідно до супутникових знімків, у передмісті Маріуполя Мангуші було виявлено 300-метрову братську могилу", - повідомив Цимбалюк.

На цьому тлі український посол показав дві фотографії з разючою різницею: Донецька, який відповідно до брехні російських дипломатів "обстрілювали" вісім років, і Маріуполя – міста, яке було повністю знищено російською армією всього за вісім тижнів.

Читайте також: Подоляк: Для української влади принципово забрати з Маріуполя всіх - військових і цивільних

Очільник української місії в ОБСЄ наголосив на тому, що з метою порятунку українських міст, зокрема, Маріуполя, росія має зіткнутися посиленням міжнародних санкцій проти неї та подальшою ізоляцію.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Із заблокованого російськими загарбниками Маріуполя загалом евакуювалися на підконтрольну українській владі територію близько 150 тисяч мешканців, залишаються у місті ще близько 120 тисяч. Спроби евакуювати цивільних продовжуються.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-