Клімкін дорікнув керівництву ООН за бездіяльність у питанні Маріуполя

Клімкін дорікнув керівництву ООН за бездіяльність у питанні Маріуполя

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що найкращим варіантом порятунку захисників «Азовсталі» та цивільного населення Маріуполя наразі був би візит туди Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша.

Як передає Укрінформ, таку думку дипломат висловив у Фейсбуці.

Клімкін зауважив, що Маріуполь - це символ "бездіяльності та імпотентності сучасної ООН".

«Нездатність її керівництва пробитися в Маріуполь, бути там присутнім і вивести під своєю парасолькою захисників Азовсталі та цивільних - неприємно вражає. Це було б найкращим варіантом зараз. І саме ООН має не чекати, а агресивно і публічно це просувати. Їх же майже непомітно. Хто б зупинив генсека ООН, якщо б він спробував пробитися в Маріуполь?», - зазначив ексміністр.

Читайте також: У Маріуполі заблоковані понад 400 поранених українських військових - Зеленський

Він також привернув увагу до того, що Росія при цьому продовжує майже нормально працювати в ООН, а Генсек після двох місяців війни проситься зустрітися з керівництвом України та РФ.

«ООН підписала собі вирок, на неї очікує доля Ліги націй, що розпалася», - переконаний Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав російську федерацію та Україну у зв’язку з Великоднем оголосити з четверга по неділю чотириденну гуманітарну паузу. Україна підтримала цю ініціативу, однак Росія відхилила пропозицію генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша про "великоднє перемир'я".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-