Глава Пентагону та іноземні колеги обговорять у Німеччині оборонні потреби України

Глава Пентагону та іноземні колеги обговорять у Німеччині оборонні потреби України

Укрінформ
Наступного тижня міністр оборони США Ллойд Остін вирушить до Німеччини, щоб зустрітися зі своїми колегами з кількох країн та обговорити як поточні, так і майбутні оборонні потреби України.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі, передає Укрінформ із посиланням на сайт міністерства.

«Міністр прийме низку своїх колег із консультативної групи з оборони України на авіабазі «Рамштайн» 26 квітня. Мета зустрічі – зібрати разом зацікавлені сторони зі всього світу для серії зустрічей щодо нагальних оборонних потреб України та – і це критично важливо – щодо того, як забезпечити зміцнення й розвиток безпеки та суверенітету України у довгостроковій перспективі», – сказав Кірбі.

За його словами, теми обговорення включатимуть, серед іншого, останню оцінку ситуації на полі бою російського наступу на сході України та активізацію оборонно-промислової бази для забезпечення постійного потоку допомоги.

Також на порядку денному буде обговорення того, що знадобиться Україні після завершення війни.

Читайте також: Глава Пентагону провів зустріч зі Шмигалем

За словами речника, список учасників зустрічі ще не завершений, але відомо, що серед присутніх будуть не тільки представники країн НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, затверджений у четвер президентом США Джо Байденом новий пакет оборонної допомоги для України включатиме понад сім десятків крупнокаліберних гаубиць з тягачами, майже півтори сотні тисяч боєприпасів до них, а також бойові дрони Phoenix Ghost.

Фото: CARLOS BONGIOANNI/STARS AND STRIPES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-